Temadagar - Seniornet MS

Till innehåll

Huvudmeny:

Temadagar

Aktiviteter

På temadagar har vi handledare som presenterar ämnet och visar deltagarna tillrätta med egna övningar. 


De flesta teman hålls nu tillsammans med IT-caféet och i programkalendern till höger kan du kontrollera exakt vilka dagar som gäller för våra teman. De hålls vissa tisdagar och torsdagar på em resp fm enligt programkalendern här bredvid. Aktuella ämnen är: Facebooktips, Windowstips och tricks, Startmenyn och skrivbordet i Windows 10, BanlID/Mobilt BankID,Swish, SL Reskassa/resebokningar/nätbetalning, Google/Chrome hantering, PC/MAC jämförelse, Sökning på webben, Betalningar på nätet, Skillnader på nät: fiber, mobilt, trådlöst.


Tema Spelhåla hålls vissa torsdagar enligt programkalendern. 


Vissa ämnen. som tidigare behandlats på Tema, har nu gjorts om till Studiecirklar.


Om du har en egen bärbar dator eller surfplatta är det viktigt att du tar med den. Dels får du bäst utbyte av temat genom att använda din egen dator, och dels har vi begränsat med lånedatorer/plattor.

Nedan kan du se bilder f
rån temadagarna med bidrag från deltagarna.


Windows 10

Windows 10 är inte så svårt att bli vän med som Windows 8 var, men det finns en hel del inställningar och bra funktioner som man bör lära sig utnyttja. Få svar på dina frågor! 

Om du går till vår dataskola på nätet hittar du massor av bra information och tips om Windows 10. På temadagen går vi igenom många av dessa och du får hjälp med dina frågor. Det finns också smarta telefoner och surfplattor baserade på Windows 10 och här får du även råd och tips om dessa. Temat hålls inte den här terminen!

Molnet med Google:
Tips och råd om Internet, epost med Gmail och Google appar
Om du har ett konto för Gmail kan du använda detta för alla Googles tjänster på nätet: YouTube, Google foto, Google Drive för lagring i "molnet" och detta fungerar på windowsdator, appledator, surfplattor (android och iPad) och smarta mobiler (iPhone och android). Tips om gmail och andra googleprodukter finner du under Tips/Vår dataskola på nätet.

I stället för tema har vi nu en studiecirkel "Googles molntjänster" till vilken intresserade kan anmäla sig.

Facebook till nytta och nöje för seniorer
Facebook har nu över 2 miljarder användare och är det absolut största av alla sociala medier på internet. Lär dig och prova på hur du som senior kan ha nytta och glädje av Facebook. Lär dig skydda din integritet och filtrera det som skrivs. Hitta intressanta grupper att följa. Chatta med dina vänner med bild! Klicka här för att se bilderna från presentationen. Tips om Facebook finner du under Tips/Vår dataskola på nätetTemat hålls inte den här terminen!


Bildhantering: Hur utnyttja Googles appar för foton och film
Detta tema har gjorts om till en studiecirkel "Bildhantering med Google Foto" till vilken intresserade kan anmäla sig.

För att få en överblick av innehållet kan du titta här på ett tidigare föredrag om Picasa för bildhantering. Programmet Picasa finns fortfarande men dess funktioner vidareutvecklas nu endast på nätet och täcks in av appen Google Foto, som kan användas via webbläsare, surfplatta och mobil.Hur du hanterar din e-post med Microsofts Outlook.com
Microsoft har gjort stora förändringar i sin e-post på nätet. Tidigare Hotmail/Livemail har stöpts om till Outlook och det skiljer en hel det i utseendet. Här får du en genomgång av grunderna. Titta här på senaste presentationen. Temat hålls inte den här terminen, men frågor omkring outlook.com hanteras till viss del i tema om Windows 10.


Spelhåla
Gillar du eller är intresserad av att lära om spel på dator/surfplatta/telefon, så är detta rätta mötesplatsen för dig. Här tipsar vi varandra om roliga spel och spelar spel tillsammans. Träffa nya spelvänner som du sedan kan spela med på distans.
 
 
Tillbaka till innehåll | Tillbaka till huvudmeny