Studiecirklar - Seniornet MS

Till innehåll

Huvudmeny:

Studiecirklar

Aktiviteter

Våra studiecirklar bedrivs i samarbete med

Studieförbundet Vuxenskolan 

och är öppna för medlemmar i SeniorNet Sweden. 


Intresseanmälan för deltagande i en studiecirkel görs på formuläret till höger. Vi hör sedan av oss och bekräftar att det finns plats. Deltagaren sätter därefter in anmälningsavgiften, som är 100 kr, på klubbens konto 330913-5. 

Intresseanmälan kan också göras till Britt Rahm, 070-653 47 76.

Våra studiecirklar hålls i HGF's lokal, Södergatan 50, torsdag eller tisdag em (kl 13-16) enligt programkalendern för denna aktivitet (finns till höger). 


Om du har en egen bärbar dator eller surfplatta ska du ta med denna. I annat fall kan du låna en av våra bärbara datorer i mån av tillgång. Om inget annat anges går cirkeln vid 5 tillfällen med 3 lektionstimmar om 45 min per gång.

Deltagaravgift per tillfälle är samma som för IT-café (se avgifter) och kaffepaus ingår. Kostnad för studiematerial kan tillkomma. Alla kan surfa (Android)
 Alla kan surfa (Apple)
 Släktforskning för nybörjare
 Bildhantering med Google Foto
 Googles molntjänster
Alla kan surfa (Android)
I denna cirkel för nybörjare får du lära dig grunderna för att hantera din surfplatta eller smarta mobiltelefon. I denna cirkel lär vi oss hantera Androidsystemet, som finns på de flesta fabrikat t ex Samsung, Lenovo, HP. Du får lära dig hantera appar för e-post, informationssökning på nätet, kamera och annat som du vill kunna.
Alla kan surfa (Apple)
I denna cirkel för nybörjare får du lära dig grunderna för att hantera din surfplatta eller smarta mobiltelefon.I den här cirkel lär vi oss använda Apples system (IOS). Du får lära dig hantera appar för e-post, informationssökning på nätet, kamera och annat som du vill kunna.
Googles molntjänster
Om du har ett konto för Gmail kan du använda detta för alla Googles tjänster på nätet: YouTube, Google foto, Google Drive för lagring i "molnet" m fl. Här får du en översikt av vad Molnet är och om tjänster i Molnet. Vi går igenom hur du kan hantera kontakter, e-post, kalender och Google drive. Du använder egen windowsdator, surfplatta (android eller iPad) eller mobil (iPhone eller android). Tips om gmail och andra googleprodukter finner du under Tips/Vår dataskola på nätet.
Släktforskning för nybörjare
I denna cirkel får du lära dig grunderna för hur man släktforskar med hjälp av moderna hjälpmedel. Vi använder Arkiv Digital och om du inte har ett eget abonnemang ordnar vi ett 10 veckors elevabonnemang som kostar 150 kr.
Bildhantering med Google Foto
Vi använder Googles app Foton, som finns i PC, på surfplattor och smarta telefoner. Du får i flera steg tillfälle att lära dig hur du kan organisera, redigera, samla i album och dela dina foton med dina vänner på nätet. Du får även lära dig hur du lägger upp dina filmer på YouTube, så du kan dela dem med dina vänner. Denna cirkel går 4 gånger.

Mål för cirkeln Bildhantering
Deltagare ska få hjälp att lära sig
  • Organisera bilder i album
  • Spara bilder från kamera, mobil och surfplatta till Molnet 
  • Använda Googles foto-app för enkel redigering
  • Dela bilder med andra via e-post och facebook
  • Spara och dela videoklipp med Googles YouTube

 
Tillbaka till innehåll | Tillbaka till huvudmeny