IT-café - Seniornet MS

Till innehåll

Huvudmeny:

IT-café

Aktiviteter

En verksamhet där vi byter dataerfarenheter

I SeniorNets gemenskap hanterar vi frågeställningar du kan ha kring datorns användande som t.ex. datasäkerhet, internet, e-post, sociala medier och bilder. Vi startar med gemensam samling då aktuella frågor kan belysas. IT-Café innebär att deltagarna arbetar självständigt med egna eller lånade datorer och huvudsakligen hjälper varandra.  SeniorNet Märsta/Sigtuna tillhandahåller handledare i begränsad utsträckning, och detta innebär att det inte finns möjlighet att hjälpa deltagare med några omfattande problem i deras datorer. Vi hänvisar därför till Temadagarna och Studiecirklarna för de specifika frågor som hanteras då och till Datadoktorn för mer omfattande hjälp. 


IT-caféet inledes med ca 30 minuters frågestund och presentation av aktuella frågor. Ungefär kl 11 bryter vi för gemensam fika och social samvaro. En del dagar är IT-caféet samordnat med Tema och efter den inledande gemensamma frågestunden fortsätter temadeltagarna i en egen grupp. I samarbete med Sigtuna kommun erbjuder vi alla äldre (55+) att komma på ett gratis första besök på IT-caféet. Där kan de få hjälp med frågor kring medhavd dator, surfplatta eller mobil. Vissa torsdagar (se Öppna aktiviteter!) kan du även få hjälp med utnyttjandet av kommunens aktivitetsguide

Vårt IT-Café är normalt (undantag kan finnas) öppet torsdag fm kl 10.00 till 13.00 och tisdag em kl 13.00 till 16.00 i 
HGF:s lokaler på Södergatan 50. Se kalendern till höger för exakta öppettider. Viktigt att du tar med egen bärbar dator eller surfplatta om du har, för vi har endast ett mindre antal till utlåning!

Deltagaravgift hittar du under avgifter.

Mål för IT-café

Deltagare ska få hjälp att lära sig använda

  • Mobilt bank-id för bankärenden
  • D:o för 1177 Vårdguiden
  • Automatisk påfyllning av reskassa på SL
  • SLs reseplanerare (PC och App)
  • Appar från Apple, Google, Microsoft
  • Googles e-post Gmail
  • Google för att hitta på nätet

 
Tillbaka till innehåll | Tillbaka till huvudmeny