IT-café - Seniornet MS

För Meny klicka till höger
Till innehåll

IT-café

Aktiviteter

En verksamhet där vi byter dataerfarenheter

I SeniorNets gemenskap hanterar vi frågeställningar du kan ha kring datorns användande som t.ex. datasäkerhet, internet, e-post, sociala medier och bilder. IT-Café innebär att deltagarna arbetar självständigt med egna eller lånade datorer och huvudsakligen hjälper varandra. SeniorNet Märsta/Sigtuna tillhandahåller handledare i begränsad utsträckning, och detta innebär att det inte finns möjlighet att hjälpa deltagare med några omfattande problem i deras datorer. Vi hänvisar därför till Teman och Studiecirklar för de specifika frågor som hanteras då och till Datadoktorn för mer omfattande hjälp.


Vanligen inleds IT-caféet med ett Tema  i drygt 30 min och därefter finns utrymme för övriga frågor. Dessa teman hålls i samarbete med

Efter ungefär 1 timme bryter vi för gemensam fika och social samvaro. I samarbete med Sigtuna kommun erbjuder vi alla äldre (55+) att komma på ett gratis första besök på IT-caféet. Där kan de få hjälp med frågor kring medhavd dator, surfplatta eller mobil.

Vårt IT-Café är normalt (undantag kan finnas) öppet torsdag fm kl 10.00 till 13.00 i
HGF:s lokaler på Södergatan 50. Se kalendern till höger för exakta öppettider. Viktigt att du tar med egen bärbar dator eller surfplatta om du har, för vi har endast ett mindre antal till utlåning!

Deltagaravgift hittar du under avgifter.

Mål för IT-café

Deltagare ska få hjälp att lära sig använda

  • Mobilt bank-id för bankärenden
  • D:o för 1177 Vårdguiden
  • Automatisk påfyllning av reskassa på SL
  • SLs reseplanerare (PC och App)
  • Appar från Apple, Google, Microsoft
  • Googles e-post Gmail
  • Google för att hitta på nätet

Tillbaka till innehåll